Szakadék fölött, hídról lelógó autóból mentettek ki két embert Idahóban

baleset
2021 március 17., 8:36

Mély szakadék fölött, egy hídról lelógó platós kocsiból mentettek ki két embert Idaho déli részén - írja amerikai hírügynökségek alapján az MTI. A pickup egy lakókocsit vontatott a hétfő délutáni baleset idején. Az idahói állami rendőrséget 2.45 körül hívták - mondta el Lynn Hightower rendőrségi szóvivő.

Az autóban egy nő és egy férfi ült, a kocsi fejjel lefelé lógott a Malad-szakadék felett átívelő hídról, amikor egy rendőr odaért. A szakadék keskeny, de nagyjából 30 méter mély, ami körülbelül egy tízemeletes ház magassága. Legmélyebb pontja mintegy 76 méter.

A kocsit a lezuhanástól csak néhány biztonsági lánc tartotta vissza, amellyel a 9 méteres lakókocsit vontatta. A lakókocsi a hídon maradt.

photo_camera Fotó: Idaho State Police

A rendőr és a helyi serif először egy teherautó láncaival biztosították, hogy a lelógó jármű a mélybe ne zuhanjon, amíg a mentőcsapat megérkezik.

Ezután a speciális mentők kötélen ereszkedtek le a hídról a kocsihoz, hogy a két utasra hámot erősítsenek, és biztonsággal visszajuttassák őket a hídra. Mindkettejüket kórházba vitték, bár úgy tűnt, egyikük sincs életveszélyes állapotban - tette hozzá Hightower.

Kiemeltek két kis testű kutyát is, őket egy közelben lakó rokonhoz vitték. Hétfő este még folyt az autó mentése.

"Rémisztő volt! Valóban hősies mentés volt minden résztvevő részéről, aki ott volt, és szerencsére mindenki épségben van" - hangsúlyozta a szóvivő.

Szemtanúk szerint a sofőr a baleset előtt elvesztette az uralmat a kocsi fölött, amely először a jobb oldali korlát felé fordult, mielőtt a bal oldali korlátnak ütközött, és leszaladt a hídról, a lakókocsi pedig keresztbe fordult a híd két sávján.
A baleset okait egyelőre vizsgálják.