UEFA elnök: Ahol nincsenek nézők, ott nem lesz Eb-meccs

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke, Aleksander Ceferin azt nyilatkozta az Európa–bajnoksággal kapcsolatban, hogy mind a 12 rendező városnak garantálnia kell, hogy nézőket engednek be a stadionokba, különben az adott város elveszíti a rendezés jogát - írja a Telex.

A városoknak - köztük Budapestnek is - április 7-ig jelezniük kell, mennyi nézőt tudnak beengedni a stadionokba. Ezt követően az UEFA végrehajtó bizottsága április 19-én dönt arról, hogy milyen keretek közt rendezik meg az eseményt. Elképzelhető, hogy a tervezett 12 helyett végül kevesebb városban zajlik majd az Európa-bajnokság.

Magyarország-Szlovákia meccs az Eb-selejtezőn.Fotó: botost/444.hu

Az MLSZ jelezte, hogy kitart az Eb-rendezés mellett, és a határidőig a szakemberek álláspontja alapján közlik az UEFÁ-val, reálisan mennyi nézőt milyen feltételek mellett lehet majd beengedni Budapesten a júniusi meccsekre.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.