Egy 16 éves fiú lenyúlta a nagybátyja autóját, de pechére az leállt, majd kigyulladt

baleset
2021 március 18., 16:17

A Berettyó folyó töltéséig jutott egy kocsival az a 16 éves fiatal, aki a megalapozott gyanú szerint elvitte a rokona utcán parkoló autóját. A nyomozás adatai szerint a fiú a nagybátyjánál volt december 8-án, amikor egy fogasra felakasztott táskából kivette az utcán parkoló autó kulcsát, majd azzal a tulajdonos tudta és engedélye nélkül elhajtott.

A berettyóújfalui fiú egy közelben lévő hídig jutott, itt meg akart fordulni, de a járművel megcsúszott, és az autó leállt. Pechére a motortér elkezdett füstölni, majd kigyulladt, így a fiú ijedtében gyalog ment haza, és ezután szólt a rokonának a történtekről.

photo_camera Fotó: police.hu

A sértett már csak a lángoló autóról tett bejelentést a rendőrségre. A rendőrök a feltételezett elkövetőt elfogták, majd előállították, és jármű önkényes elvétele bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. Beismerő vallomást tett.

photo_camera Fotó: police.hu

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság az ügy vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek. (police.hu)