Felgyújtotta a padokat és kegytárgyakat festékezett össze egy férfi egy gödöllői templomban

A gödöllői Szent Kereszt-templomban egy férfi miután bezúzta a bejárati ajtót, felgyújtotta a padokat és nagy értékű kegytárgyakat festékezett össze, emiatt 2,5 millió forintos kár keletkezett.

A férfi március 15-én este tört be a templomba, erről felvételeket is készített egy biztonsági kamera. A templom lelkésze, sivadó János szerint a videón jól látszik, hogy a férfi átmászik a kerítésen, majd egy fejszével megpróbálja betörni a templom ajtaját. Ekkor szólalt meg a riasztó is, de mire a rendőrök kiértek, a férfi elfutott. Az erről készült felvételeket a rendőrség közzétette, azt kérik, ha bárki felismeri, segítse őket a férfi felkutatásában.


A templom lelkésze a Blikknek úgy fogalmazott, a férfi „láthatóan dühös volt, biztosan keresztényellenes akció történt”, hozzátéve, hogy „a támadásnak egyébként nem volt előzménye vagy személyes indíttatása”, mert nincsenek haragosai, és fenyegető levelet sem kapott. 

(police.hu/Blikk)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.