Koronavírus-számok Magyarországon 05.13.
Elhunytak + 82 Σ 28 970
Kórházban - 192 Σ 2 782
Fertőzöttek + 1 416 Σ 795 200
Tesztek + 27 818 Σ 5 588 435
Egyszer oltottak + 28 973 Σ 4 420 767

Részlegesen lezárják Párizst a megbetegedések növekedése miatt

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Csütörtökön 34 998 új koronavírusos megbetegedést jelentettek Franciaországban, emiatt Jean Castex, francia miniszterelnök bejelentette, hogy a fővárost és bizonyos régiókat részlegesen lezárnak. 

A lezárás péntek éjféltől kezdődik, bizonyos régiókban az emberek csak indokolt esetben hagyhatják el otthonaikat. Betiltják a régiók közti utazást, és aki esténként az otthonától 10 kilométerrel távolabbra menne, annak ki kell töltenie egy nyomtatványt, amiben ismerteti az úti célt. A létfontosságú üzletek és az iskolák továbbra is nyitva maradnak.

Fotó: Mathieu Menard/Hans Lucas via AFP

Az elmúlt két hónapban már így is országos kijárási tilalom van érvényben este 6 és reggel 6 között, de ez önmagában nem lassította a járvány terjedését.

Franciaországban eddig összesen 4,15 millió megbetegedést és 91 437 halálesetet regisztráltak.

(Independent)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.