18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Részletesen beszámolt a BRFK a szurkálásról a Honvédkórházban

bűnügy
2021 március 18., 10:30

Részletesen elmondta a Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztályának vezetője, mi történt a Honvédkórházban, amikor szombaton egy 37 éves kínai férfi önkívületi állapotban többeket megtámadt.

A beszámoló szerint előbb egy nő nyakát szorongatta és ütni kezdte a mellkasát. Egy ápoló a nő segélykérő hangjára berohant a kórterembe. A férfi ekkor kötözésre használt ollókat kapott fel és meg akarta támadni az ápolót. A folyosóra kihátrálva az ápoló egy társával együtt próbálta leküzdeni a férfit, aki egy másik kórteremhez érve berohant oda.

Ott váratlanul egy altatásban és lélegeztetés alatt álló beteghez lépett, akit közel harminc alkalommal fejen szúrt a kezében lévő ollókkal.

link Forrás

A támadóról Gál Sándor alezredes azt mondta, rendezett családi körülmények között élt és szakácsként dolgozott. Magyarul nem beszél. Miután a kórház két biztonsági őre lefogta a rendőrök kiérkezéséig, egy közeli pszichiátriára szállították. A Budai Központi Kerületi Bíróság kedden döntött úgy, hogy egy hónapra elrendelte az előzetes letartóztatását, amit a tököli börtönkórházban fog tölteni.

Az 54 éves áldozatot újraélesztették, de szerdára belehalt a sérüléseibe. A Blikk szerint egy tanárnőről van szó, aki március eleje óta szorult lélegeztetésre, miután elkapta a koronavírust.