Hulldogál a hó Budapesten

időjárás
2021 március 19., 10:27

A főváros több pontjáról is jelezték olvasók meg kollégáim, hogy havazásba futottak bele. Nem túl jelentősbe, általában pár perc után el is állt a márciusi hó, ami amúgy nem teljes meglepetésként érkezett: az Időkép előrejelzése szerint a nap folyamán az ország északi megyéiben lehet havazásra számítani, jellemzően 2-4 centiméternyire.

Éjszaka is többfelé havazott, Kalocsán az Időkép beszámolója szerint 7 centis hótakaró fedte reggel a tájat:

link Forrás

Az oldal előrejelzése szerint szombatra virradóan több helyen elfordulhat havazás, hózápor, helyenként pára-, ködfoltok képződnek. Napközben ismét számítani kell záporok, hózáporok kialakulására, egy-egy helyen az ég is megdörrenhet. A legtöbb napsütés északkeleten várható. Nyugaton megerősödik az északi szél. Kora reggel -8, 0, délután 2-8 fokra számíthatunk.

A fotóknak semmi köze a magyar hóhelyzethez, Németországban készült 2009-ben, csak szép ez az állat, és ezért használtam fel
photo_camera A fotóknak semmi köze a magyar hóhelyzethez, Németországban készült 2009-ben, csak remekül néz ki ez az állat, és ezért használtam fel Fotó: SASCHA SCHUERMANN/ddp images via AFP

Vasárnap napos, de többfelé szeles idő várható. Számottevő csapadékra nem kell számítani. Hajnalban -9, -1, napközben 4 és 10 fok között alakul a hőmérséklet.