Kormányhivatal szerint nem, az ellenzéki kerületek szerint igenis segítenek oltásszervezésben

POLITIKA
2021 március 19., 17:37

Közleménycsata indult péntek délután az oltásszervezésről a kormánypárti fővárosi Kormányhivatal és az ellenzéki vezetésű kerületek, főpolgármesteri hivatal közt.

Kormányhivatal: a baloldali vezetésű kerületek nem segítenek

„A kormányhivatal megdöbbenéssel tapasztalja, hogy sorra érkeznek a háziorvosi bejelentések a baloldali vezetésű fővárosi kerületektől (jellemzően 4., 3., 11., 13., 7., 14., 19., 2., 9. kerületekből), hogy az érintett önkormányzatok válaszra sem méltatják a háziorvos igényét vagy megígérték, hogy küldenek embert, de nem tették.” - olvasható a fideszes Sára Botond vezette hivatal péntek délutáni írásában. Nem rejtették a sorok közé a kormánypárt aktuális narratíváját, úgy folytatták, hogy

"álláspontunk szerint elfogadhatatlan, hogy a jelenlegi súlyos járványhelyzetben a fővárosiak által választott polgármesterek ahelyett, hogy kerületük lakosságának mielőbbi átoltottságát és életének védelmét tartaná feladatának, kiszolgálja a baloldal oltásellenes politikáját, és a jelzett igények ellenére sem segíti a háziorvosok munkáját. Ismételten megkérjük az önkormányzatokat, hogy segítsék az oltási folyamatban a háziorvosokat."

Ellenzéki polgármesterek és a főpolgármester: hazudik a kormányhivatal

A védekezés helyett "aljas és hazug politikai támadásokra fecsérli idejét" a hivatal, reagáltak közös közleményükben az ellenzéki kerületvezetők és Karácsony Gergely.

"A kormányhivatal hazug állításaival szemben a kerületi önkormányzatok kapcsolatban vannak és minden, a hatályos jogszabályok szerint lehetséges segítséget megadnak az emberfeletti munkát végző háziorvosoknak. Miközben hálásan megköszönjük a háziorvosok és ápolók erőfeszítéseit és munkáját, a kerületi önkormányzatok készek és képesek arra, hogy az oltási program gyors és zökkenőmentes lebonyolítását hellyel és munkaerővel segítsék."

- közölték.