Kormányhivatal szerint nem, az ellenzéki kerületek szerint igenis segítenek oltásszervezésben

Közleménycsata indult péntek délután az oltásszervezésről a kormánypárti fővárosi Kormányhivatal és az ellenzéki vezetésű kerületek, főpolgármesteri hivatal közt. 

Kormányhivatal: a baloldali vezetésű kerületek nem segítenek

„A kormányhivatal megdöbbenéssel tapasztalja, hogy sorra érkeznek a háziorvosi bejelentések a baloldali vezetésű fővárosi kerületektől (jellemzően 4., 3., 11., 13., 7., 14., 19., 2., 9. kerületekből), hogy az érintett önkormányzatok válaszra sem méltatják a háziorvos igényét vagy megígérték, hogy küldenek embert, de nem tették.” - olvasható a fideszes Sára Botond vezette hivatal péntek délutáni írásában. Nem rejtették a sorok közé a kormánypárt aktuális narratíváját, úgy folytatták, hogy 

"álláspontunk szerint elfogadhatatlan, hogy a jelenlegi súlyos járványhelyzetben a fővárosiak által választott polgármesterek ahelyett, hogy kerületük lakosságának mielőbbi átoltottságát és életének védelmét tartaná feladatának, kiszolgálja a baloldal oltásellenes politikáját, és a jelzett igények ellenére sem segíti a háziorvosok munkáját. Ismételten megkérjük az önkormányzatokat, hogy segítsék az oltási folyamatban a háziorvosokat."

Ellenzéki polgármesterek és a főpolgármester: hazudik a kormányhivatal

A védekezés helyett "aljas és hazug politikai támadásokra fecsérli idejét" a hivatal, reagáltak közös közleményükben az ellenzéki kerületvezetők és Karácsony Gergely. 

"A kormányhivatal hazug állításaival szemben a kerületi önkormányzatok kapcsolatban vannak és minden, a hatályos jogszabályok szerint lehetséges segítséget megadnak az emberfeletti munkát végző háziorvosoknak. Miközben hálásan megköszönjük a háziorvosok és ápolók erőfeszítéseit és munkáját, a kerületi önkormányzatok készek és képesek arra, hogy az oltási program gyors és zökkenőmentes lebonyolítását hellyel és munkaerővel segítsék."

- közölték. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.