Orvosi Kamara: A járvány eddigi legsúlyosabb időszakában, a 23. órában arra kérjük a politikusokat, hogy fejezzék be mind a hamis illúziók keltését, mind a vádaskodást

járvány
2021 március 19., 16:45

A Magyar Orvosi Kamara közleményben fordult kéréssel "a magyar emberekhez, szakmai és politikai döntéshozókhoz, újságírókhoz, médiában szereplő véleményformálókhoz."

„A COVID-19 járvány eddigi legsúlyosabb időszakában, a 23. órában arra kérjük a politikusokat, hogy fejezzék be mind a hamis illúziók keltését, mind a vádaskodást, a lakosság félrevezetését és elbizonytalanítását,”

írják. Kérik, hogy "a megbetegedések hatalmas számából következő ellátási problémákból ne politikai tőkét akarjanak kovácsolni", hanem "a helyi és országos problémák azonnali megoldásának érdekében" cselekedjenek.

„A járvány elleni eredményes küzdelem egyik feltétele az együttműködés, a másik a tiszta, őszinte, a tényeket tisztelő beszéd lehetősége. Kérünk mindenkit, hogy a hónapok óta az emberéletek megmentésén küzdő orvosok, egészségügyi dolgozók segélykiáltásait, a valós helyzetet, mindennapi küzdelmeiket leíró beszámolóit ne keverjék össze a politikai nyilatkozatokkal.”

- figyelmeztet az Orvosi Kamara. Hozzáteszik: "a problémák leírása nem felelősöket kereső kritika, hanem megoldásra váró feladatok tömege”, amelyek megoldásában a szervezet mindig szakmai partner kíván lenni.