Cunamiveszély van Japánban

Cunamira figyelmeztetnek Japán keleti partjainál, ugyanis 7-es erősségű földrengést mértek, jelentette szombaton az Egyesült Államok Nemzeti Szökőár Figyelmeztető Központja.

A földrengést 54 kilométeres mélységben Ishinomaki városától nem messze érzékelték, ezért figyelmeztetést adtak ki Hachinohe és Niigata városára, evakuálják az embereket.

Pont 10 éve volt az a hatalmas szökőár Japánban, amely megrongálta a fukushimai atomerőművet, és ez majdnem komoly nukleáris katasztrófához vezetett. (CNN)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.