Rozmárt láttak Walesben

Pembrokeshire partjaihoz közel egy sziklán fotóztak le egy rozmárt pénteken, még mielőtt becsúszott volna a vízbe. A rozmár napokkal azután tűnt fel Walesben, hogy Írországban is láttak egyet –feltehetően ugyanazt a példányt.

A walesi tengeri állatokat mentő szolgálat egyik helyszínre riasztott tagja, Cleopatra Browne azt mondta, a „tehén méretű” rozmár „csak ült és lazulgatott” a sziklán. Browne szerint hatalmas példány volt, bár hozzátette, hogy korábban csak a tévében látott rozmárt. azt is mondta, hogy kicsit alultápláltnak tűnt, de valószínűleg csak azért fogyott le egy kicsit, mert rengeteget úszott. A rozmárok ugyanis normál esetben az északi-sarkköri vizekben élnek.

Egy másik rozmár, NorvégiábanFotó: ERIC LE GO/Only France via AFP

Browne arról is beszélt, hogy a helyiek között már egy legenda is terjed arról, hogy a rozmár biztos elaludt egy sodródó jégtáblán, és csak Írország közelében ébred fel. (BBC)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.