Sydney környékén már több ezer embert kellett evakuálni az áradások miatt

katasztrófa
2021 március 21., 15:32

Továbbra is durva áradások vannak Ausztráliában, azon belül is Új-Dél-Walesben a heves esőzések miatt. Egy fiatal pár házát az esküvőjük napján vitte el a víz, a szomszédok videót készítettek arról, ahogy a három hálószobás ház a hatalmasra duzzadt Manning folyón úszik.

Sydney alacsonyan fekvő külvárosaiban több ezer embert kellett evakuálni, és az előrejelzések szerint az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb áradása nem ér véget egyhamar, mert további esőzéseket mondanak. A hatóságok szerint csütörtökig nem csökken az ár, és további „villámáradásokra” lehet számítani.

photo_camera Kacsák úszkálnak egy villanypózna körül Penrith városában, Ausztráliában Fotó: SAEED KHAN/AFP

Sürgősségi evakuációs központokban már több száz olyan embert gyűlt össze, akinek el kellett hagynia az otthonát. Állami tisztviselők szerint az érintett területeken hétfőtől több iskola is bezár, azokat pedig, akiknek nem esett kár az otthonában, arra kérték, dolgozzanak otthonról.

photo_camera Penrith egy eláradt parkjában bicikliző emberek március 21-én, Ausztráliában Fotó: SAEED KHAN/AFP

Az előrejelzések szerint Sydney térségében a következő 12 órában 100 mm eső eshet, a várostól nyugatra, a Kék-Hegységnél pedig akár 300 mm csapadék is hullhat. (BBC)