Sydney környékén már több ezer embert kellett evakuálni az áradások miatt

Továbbra is durva áradások vannak Ausztráliában, azon belül is Új-Dél-Walesben a heves esőzések miatt. Egy fiatal pár házát az esküvőjük napján vitte el a víz, a szomszédok videót készítettek arról, ahogy a három hálószobás ház a hatalmasra duzzadt Manning folyón úszik.

Sydney alacsonyan fekvő külvárosaiban több ezer embert kellett evakuálni, és az előrejelzések szerint az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb áradása nem ér véget egyhamar, mert további esőzéseket mondanak. A hatóságok szerint csütörtökig nem csökken az ár, és további „villámáradásokra” lehet számítani.

Kacsák úszkálnak egy villanypózna körül Penrith városában, AusztráliábanFotó: SAEED KHAN/AFP

Sürgősségi evakuációs központokban már több száz olyan embert gyűlt össze, akinek el kellett hagynia az otthonát. Állami tisztviselők szerint az érintett területeken hétfőtől több iskola is bezár, azokat pedig, akiknek nem esett kár az otthonában, arra kérték, dolgozzanak otthonról.

Penrith egy eláradt parkjában bicikliző emberek március 21-én, AusztráliábanFotó: SAEED KHAN/AFP

Az előrejelzések szerint Sydney térségében a következő 12 órában 100 mm eső eshet, a várostól nyugatra, a Kék-Hegységnél pedig akár 300 mm csapadék is hullhat. (BBC)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó