Vészhelyzetet hirdettek Miami Beachen, mert a tavaszi szünetben annyian akarnak bulizni

külföld
2021 március 21., 08:08

Miami Beach polgármestere, Dan Gelber vészhelyzetet hirdetett, miután a várost a tavaszi szünetben irdatlan mennyiségű szórakozni vágyó ember lepte el. Gelber 72 órára kijárási tilalmat rendelt el a bulinegyedben este 8 után, és ideiglenesen néhány, a városba vezető utat is lezártak. A megyében éjféltől reggel 6 óráig egyébként is kijárási tilalom van érvényben a koronavírus miatt.

A polgármester szerint akkora a tömeg, hogy a város összes rendőre sem lenne képes megakadályozni, hogy valami szörnyűség történjen, és azt nem akarták megvárni. A városvezetés arra kéri a bulinegyed éttermeit, hogy este 8 órakor zárjanak be, a hotelek vendégeit pedig arra, hogy ne tartózkodjanak az utcán.

Welcome to Miami!
photo_camera Welcome to Miami! Fotó: JOE RAEDLE/Getty Images via AFP

Az ideiglenes városvezető, Raul Aguila arról beszélt, hogy a negyed egyszerűen túlterhelődött a több ezer bulizótól, péntek este az Ocean Drive olyan volt, mint egy rockkoncert, „se a járdát, se a füvet nem lehetett látni a tömegtől.” A héten többször verekedések törtek ki a partizók között, egy ingatlan is megrongálódott, és a rendőrök két alkalommal csak paprikaspray-vel tudták szétoszlatni a tömeget,.

Idén azért érkeztek Miami Beachre a szokásosnál jóval többen a tavaszi szünet alatt, mert sok más népszerű helyen szigorúbb korlátozások vannak érvényben a járvány miatt. (ABC News)