Az ausztrál férfi kinézett a sáros mezőre, de nem sár volt az, hanem sokmillió barna pók, akik mind őfelé tartottak

ÁLLAT
2021 március 22., 10:37

Matt Lovenfosse hétfőn reggel izgatottan lépett ki Új-Dél-Wales tartománybeli házából, hogy megnézze, a közelben folyó patak kilépett-e már a medréből. A délkelet-ausztráliai régiót ugyanis - tavaly errefelé volt a legkeményebb a szárazság majd az abból eredő bozóttűz - ötven éve nem látott esőzés sújtja, ami árvizeket okozott.

Lovenfosse a patak irányába nézve csillogó tócsákkal borított sáros mezőt látott. Csakhogy a sár mintha mozgott volna. Jobban odafókuszált. Hát nem sár volt az, hanem sokmillió, az áradó patak irányából a vízzel borított réten át felé menekülő nagy barna pók.

link Forrás

Lovenfosse elmesélte, hogy a száraz magaslatot kereső pókok ellepték a kerítése oszlopait és közel járnak már a házához.

Mivel a pókokkal teli tartományban született, a férfi nem hisztériázott:

"Csodálatos. Őrület!" - kommentálta a gyorsan le is fotózott látványt a Guardian kérdésére. Majd jelezte, hogy tisztában van vele, árvíz idején ez így természetes: "Ha feljön a víz, a kígyók felmásznak a fákra.

Az érintett ausztrál tartományokból sokan számoltak be hasonló jelenségről. A púpra épület házak falait pókok és rovarok tömegei lepik el.

Ausztrál pókkutatók arra kérték a lakosságot, hogy eszükbe ne jusson rovairtóval nekiesni a menekülő állatoknak, hiszen az ökoszisztéma igen fontos részét képezik és a víz elvonulása után úgyis azonnal tovább fognak állni.

(via Guardian)