Külföldi önkéntesek sem lehetnek a tokiói olimpián

Miután a szervezők szombaton bejelentették, hogy külföldi nézők nem vehetnék részt a tokiói olimpián, hétfőn közölték, hogy külföldi önkéntesek sem lehetnek a július 23-án kezdődő nyári játékokon. A szervezőbizottság vezetője, Muto Tosiro jelezte, hogy 

a tiltás valószínűleg a sportolók rokonaira is vonatkozik majd, de ez ügyben még nem született végleges döntés.

Az önkéntesek korlátozása alól külön engedéllyel felmentést kapnak olyan sportági szakemberek és specialisták, akik nélkül nem lehetne megrendezni az adott versenyszámot. Muto egyelőre nem tudott konkrét számot mondani, médiaértesülések szerint nagyjából félezer külföldi érkezhet így Japánba. Az eredeti tervek szerint az olimpia és a paralimpia lebonyolításában több mint 110 ezer önkéntessel kalkuláltak. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó