Orbán már arról egyeztet, hogy "hogyan nyerje vissza az ország az életkedvét"

POLITIKA
2021 március 22., 17:30

Folytatta a poszt-covid tematikájú egyeztetéssorozatát a miniszterelnök, pénteken az MTA elnökével beszélgetett, hétfőn kormányközeli családügyi szervezetek vezetőivel ült le. A Facebook-oldalán közzétett videóban Orbán Viktor arról beszél, hogy

az országot nemcsak gazdaságilag kell újraindítani, a családokat ugyanis megviselte a bezártság, az elszigeteltség. Szerinte kell egy terv hogy hogyan indítsuk újra az iskolákat, hogyan indítsuk újra a sportéletet, a szakköröket, hogyan szervezzük újra a nyári táborokat, egyáltalán: hogyan nyerje vissza az ország az életkedvét, a magabiztosságát és az egymásba vetett kölcsönös bizalmat.

Sok jó javaslatot kapott, tette hozzá. Az MTI tájékoztatása szerint a megbeszélésen Nagy Anna, az Egyszülős Központ kuratóriumi elnöke, Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke, Skrabski Fruzsina, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom elnöke, Fűrész Tünde, a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért elnöke, valamint Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter vett részt.