Sztrájkolni kezdtek az Amazon olasz munkásai az elviselhetetlenné vált munkabeosztás miatt

Most nem fizetésemelést kérünk, hanem emberségesebb munkabeosztást” - nyilatkozta az egyik olasz szakszervezet főtitkára a Reutersnek, miután hétfőn sztrájkba kezdtek. 

Fotó: MARCO BERTORELLO/AFP

Olaszországban tavaly 30 százalékkal növekedett az e-kereskedelem, az áruk kiszállítását végző sofőrök pedig arról számoltak be, hogy van olyan nap, amikor 180-200 csomagot kell kézbesíteniük. Ezért a szakszervezetek szigorúbb terhelhetőségi szabályokat követelnek. Három szakszervezet azután hirdette meg a sztrájkot, hogy a tárgyalások kudarcba fulladtak. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.