Elindult, hogy végezzen egy kutyával, de annyira bepálinkázott, hogy végül az ismerőse lábát lőtte el

bűnügy
2021 március 23., 15:40

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki le akarta lőni egy ismerőse kutyáját, de az eb helyett annak gazdáját találta el.

A vádirat szerint a férfi még évekkel ezelőtt, csemői háza padlásán talált egy régi, kétcsövű sörétes vadászpuskát és hozzá öt töltényt. A puska elkorhadt tusát maga hozta rendbe. Mellé 2020 nyarán beszerzett mellé egy olyan teljesítményű légpuskát is, amely már lőfegyvernek minősül.

photo_camera Fotó: Ügyészség

2020. augusztus 10-én a férfi a két tölténnyel megtöltött sörétes vadászpuskával megjelent egyik csemői ismerősénél, hogy lelője a kutyáját, mert tudta, hogy az állat elszabadult, és kárt tett egy környékbeli háziállatban.

De a férfi már indulás előtt is fogyasztott alkoholt, megérkezve pedig a kutya gazdája is pálinkával kínálta.Beszélgetés közben elárulta, miért jött, majd a kutyát meglátva lövésre emelte a fegyvert, de ekkor már annyira részeg volt, hogy a fegyver elsült, mielőtt még célozhatott volna, és a kilőtt sörétólmokkal a kutya gazdájának jobb lábfejét találta el, amelyet emiatt részben amputálni kellett.

A lőfegyvert a ceglédi rendőrök a helyszínen lefoglalták. A Ceglédi Járási Ügyészség lőfegyverrel visszaélés bűntette és maradandó fogyatékosságot okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat az elkövetővel szemben. (Ügyészség)