Koronavírus-számok Magyarországon 10/15/2021
Elhunytak + 10 Σ 30 351
Kórházban + 58 Σ 800
Fertőzöttek + 1 249 Σ 833 115
Tesztek + 17 554 Σ 7 127 710
Oltottak + 3 161 Σ 5 919 930
A legújabb trendek

Orbán szerint a boltok általános bezárása helyett négyzetméter-alapú korlátozásról tárgyalhat szerdán a kormány

március 23., kedd 11:36

Rövid videóban jelentkezett be közösségi oldalán Orbán Viktor, melyben elmondta, hogy a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara képviselőivel tárgyalt kedden.

„Ma a kamara képviselőjével tárgyalhattunk. Harcosak, újranyitást akarnak. Boltok, szolgáltatások és általában az élet kereteinek, természetes kereteinek helyreállítását kívánják, és igazuk is van. De azt is meg kell érteniük, hogy az életvédelem szempontja az első. Amíg minden 65 év fölötti, oltásra regisztrált honfitársunkat nem oltottuk be, addig az újraindítást nem kezdhetjük meg, hiszen ők közvetlen életveszélyben vannak" - közölte Orbán.


"Ugyanakkor elfogadtuk a kamara több javaslatát, amelyek észszerűsítést és árnyaltabb szabályozást céloznak meg. Kérik, hogy a boltok esetében az általános zárás helyett négyzetméter-alapú korlátozásra térjünk át. Külön plázaszabályokat is javasolnak. És a szolgáltatások megnyitásához szükséges sajátos szabályozási elemekre is javaslatot tettek. Ezeket mind tárgyalni fogja holnap a kormány" - tette hozzá a miniszterelnök, akinek szavai szerint így várhatóak változások a korlátozásokban a héten, és bár részletek most még nem derültek ki, rövid bejelentkezése alapján nem úgy fest, mintha a kormány a Magyar Orvosi Kamara hétfői felvetéseit készülne teljesíteni. A kamara szerint ugyanis a plázák, bevásárlóközpontok azonnali bezárására és szigorúbb korlátozásokra lenne szükség.