Spanyolországban fogták el a körözési toplistán szereplő magyar férfit

2021. március 22-én a Nemzeti Nyomozó Iroda információi alapján a spanyol hatóságok Sevillában elfogtak egy 45 éves férfit, aki ellen 13 elfogatóparancs volt érvényben, írja a police.hu.

Kifosztás, csalás és lopás elkövetése miatt fegyházbüntetésre ítélték a férfit 2016-ban, azonban büntetésének letöltését nem kezdete meg, megszökött. A nyomozás adatai szerint Spanyolországba menekült, ahol hamis okmányokkal bujkált a hatóságok elől.

Elfogása a Célkörözési Szakegységek Európai Hálózata (ENFAST) keretében megvalósult együttműködés eredménye. A férfi jelenleg Spanyolországban várja kiadatását, hazaszállításáról később intézkednek.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.