Szexuálisan zaklatott egy 12 éves súlyosan fogyatékos lányt egy 65 éves férfi

bűnügy
2021 március 23., 09:45

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt egy 65 éves férfi ellen, aki szexuálisan bántalmazott egy 12 éves mentális és testi fogyatékssággal élő lányt, miután a szülei rábízták a kisöccsével együtt.

A vádirat szerint a vádlott egy borsodi kistelepülésen lakott, és a szomszédságában lévő családi házban élt egy 12 éves lány 4 éves fiútestvérével és szüleivel.

2020. február közepén a délutáni órákban a gyermek szülei különböző ügyeket intéztek, és erre az időre a 65 éves férfira bízták gyermekeiket, ahogyan ez már korábban is többször megtörtént. A 12 éves lány mentális és testi fogyatékossággal él, állandó gondozást igényel, bepelenkázva feküdt az ágyon, míg a négyéves fiú a szobában játszott. A vádlott a lány mellé ült az ágy sarkára, és kihasználva, hogy egyedül vannak, szexuálisan zaklatta őt.

A szomszédos lakrészben lakó család férfi tagja azonban felfigyelt a szomszéd által kiadott hangokra, és az ajtón lévő kulcslyukon keresztül benézett a szobába, és meglátta, hogy mit művel a lánnyal, ezután berúgta az ajtót és a vádlottat kikergette a szobából.

Az ügyészség a büntetett előéletű, letartóztatásban lévő vádlottal szemben fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott, valamint indítványozta, hogy a bíróság tiltsa el minden olyan foglalkozás gyakorlásától, illetőleg tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását végezné.