A Nemzetközi Oltóközpont visszaadja a vakcinaregisztrációs pénzt

járvány
2021 március 24., 06:34

Ingyenessé teszi covid-vakcina várólistáját a Nemzetközi Oltóközpont, sajtóközleményükben úgy fogalmaznak, hogy a cég „a változó jogi környezethez igazodva visszautalja a teljes befizetett összeget minden érintettnek, ugyanakkor továbbra is mindent megtesz azért, hogy oltással segítse a koronavírus-járvány elleni védekezést”.

A Nemzetközi Oltóközpont Kft. ügyvezetője, Kámány Roland úgy fogalmazott, „vannak helyzetek, amikor a szűkebb értelemben vett szervezési szempontokat felülírja az élet”, hozzátéve, hogy eddigi rendszerüket „egy szakmai logika mentén” építették fel, de be kell látniuk, „hogy az a továbbiakban meglévő formájában nem tartható fenn”.

Azt ígérik, az előfoglalás díját minden érdeklődőnek egy héten belül visszafizetik, a várólistát pedig lezárják, és nem bővítik tovább. „A listát megtartjuk, és ha vakcinához jutunk, a jelenlegi sorrendben fogjuk értesíteni a pácienseket. Így tehát gyakorlatilag mindenki megtarthatja az előfoglalási jogát.”

A Nemzetközi Oltóközpont Kft. ellen a napokban a fővárosi kormányhivatal indított hivatalból fogyasztóvédelmi eljárást. Azt vizsgálják, hogy a magán-egészségügyi szolgáltató tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott-e azzal, hogy pénzért vett fel előjegyzést, valamint hogy a honlapján elhelyezett oltással kapcsolatos tájékoztatások teljes körűek és valósak-e. A társasággal szemben korábban folyt már fogyasztóvédelmi eljárás, azonban az országos oltási stratégia előrehaladtával felmerült új körülmények miatt ismét vizsgálatot indított a hatóság a céggel szemben.