Koronavírus-számok Magyarországon 07.30.
Elhunytak + 1 Σ 30 026
Kórházban - 1 Σ 78
Fertőzöttek + 64 Σ 809 491
Tesztek + 4 580 Σ 6 328 373
Oltottak + 6 000 Σ 5 617 260
A legújabb trendek

A Nemzetközi Oltóközpont visszaadja a vakcinaregisztrációs pénzt

március 24., szerda 6:34

Ingyenessé teszi covid-vakcina várólistáját a Nemzetközi Oltóközpont, sajtóközleményükben úgy fogalmaznak, hogy a cég „a változó jogi környezethez igazodva visszautalja a teljes befizetett összeget minden érintettnek, ugyanakkor továbbra is mindent megtesz azért, hogy oltással segítse a koronavírus-járvány elleni védekezést”.

A Nemzetközi Oltóközpont Kft. ügyvezetője, Kámány Roland úgy fogalmazott, „vannak helyzetek, amikor a szűkebb értelemben vett szervezési szempontokat felülírja az élet”, hozzátéve, hogy eddigi rendszerüket „egy szakmai logika mentén” építették fel, de be kell látniuk, „hogy az a továbbiakban meglévő formájában nem tartható fenn”.

Azt ígérik, az előfoglalás díját minden érdeklődőnek egy héten belül visszafizetik, a várólistát pedig lezárják, és nem bővítik tovább. „A listát megtartjuk, és ha vakcinához jutunk, a jelenlegi sorrendben fogjuk értesíteni a pácienseket. Így tehát gyakorlatilag mindenki megtarthatja az előfoglalási jogát.”

A Nemzetközi Oltóközpont Kft. ellen a napokban a fővárosi kormányhivatal indított hivatalból fogyasztóvédelmi eljárást. Azt vizsgálják, hogy a magán-egészségügyi szolgáltató tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott-e azzal, hogy pénzért vett fel előjegyzést, valamint hogy a honlapján elhelyezett oltással kapcsolatos tájékoztatások teljes körűek és valósak-e. A társasággal szemben korábban folyt már fogyasztóvédelmi eljárás, azonban az országos oltási stratégia előrehaladtával felmerült új körülmények miatt ismét vizsgálatot indított a hatóság a céggel szemben.