Elfogták a gödöllői templomban kegytárgyakat összefestékező és gyújtogató férfit

Elfogták a gödöllői rendőrök azt a férfit, aki március 15-én betört egy gödöllői templomba, ahol felgyújtotta a padokat, és kegytárgyakat festékezett össze.

A 28 éves férfi lakásában megtalálták a gyújtogatáshoz és a templom ajtajának betöréséhez használt eszközöket. A police.hu közleménye szerint Cs. Róbertet „bilincselni kellett, hogy ne tegyen kárt a szemlebizottság tagjaiban”, és szájából „csak úgy záporoztak a tegeződő fenyegetések és provokációk”. 

A gyanú szerint a férfi március 15-én este a templom bejárati ajtaját baltával bezúzta, majd berúgta, a templomban a hátsó padokat leöntötte olajjal, és meggyújtotta, aztán felrúgott egy állványt, és festékkel leöntötte az ikonosztázt. Ezzel körülbelül 2,5 millió forintos kárt okozott.

Az összefestékezett ikonosztázFotó: police.hu

A Gödöllői Rendőrkapitányság a férfi ellen „a vallási tisztelet tárgya vagy vallási szertartás végzésére szolgáló épület megrongálásával elkövetett rongálás megalapozott gyanúja miatt” folytat eljárást. (police.hu)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.