Koronavírus-számok Magyarországon 04.12.
Elhunytak + 291 Σ 23 708
Kórházban + 256 Σ 10 740
Fertőzöttek + 5 077 Σ 725 241
Tesztek + 26 360 Σ 4 961 146
Oltottak + 64 489 Σ 2 900 383

Ingyenes szaktanácsadással segíti a pedagógusokat az Unicef Magyarország

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Ingyenes mentálhigiénés programmal segíti a pedagógusokat és a gyermekvédelemben dolgozókat az ENSZ gyerekjogi szervezete, az Unicef magyarországi képviselete. Szupervíziós programjukba minden pedagógus, gyermekjóléti és gyermekvédelmi ellátásban dolgozó szakember jelentkezhet. Mint közleményükben írják, egy tanácsadó ülés 45 percig tart, az igényekhez és a kapacitásokhoz igazodva 1-5 alkalommal tarthatnak ilyet.

Az Unicef Magyarország közleménye szerint a világjárvány és az azt kísérő járványügyi korlátozások nagy megterhelést jelentenek a családjukból kiemelt, intézetekben nevelt gyerekeknek, hiszen azokban most szigorú kijárási és látogatási tilalom van. Ez a bezártság fokozott mentális terhelést jelent a gyerekeknek, "növelheti a falakon belüli erőszakot". Ugyanígy komoly teher nehezedik a digitális oktatásra átállt tanárokra is, akiknek "megnövekedett munkaidőben, jelentős stressz mellett kell teljesíteniük felelősségteljes feladataikat".

„A tárgyi feltételek mellett az emberi erőforrásokkal is törődni kell. A gyermekekkel foglalkozó szakemberek a stressz és bizonytalanság közepette csak akkor lesznek képesek megadni a gyerekek fejlődéséhez szükséges stabilitást, ha ők maguk is megerősödnek, támogatást kapnak" - idézik közleményükben gyermekvédelmi vezetőjüket, Szlankó Violát. Az Unicef Magyarország programjára a szervezet weboldalán jelentkezhet minden, a gyermekjóléti alapellátásban, és a gyermekvédelmi szakellátásban dolgozó szakember és pedagógus.