Még tart a nyomozás Borkai Zsolt ügyében

bűnügy
2021 március 24., 19:31

A 24.hu írta meg, hogy az MSZP két képviselője, Mesterházy Attila és Szakács László 3 írásbeli kérdést adott be arról, hogy 1,5 év után hol tart a nyomozás a szexvideóba és korrupciós ügyekbe belebukott fideszes győri polgármester, Borkai Zsolt ügyében:

  1. „Megállapították-e ki, milyen bűncselekményt követett el, hiszen az információk alapján zsarolás, hűtlen kezelés, korrupció, kábítószer használat és birtoklás miatt is indult eljárás?”
  2. Másfél évvel a Borkai szexvideó megjelenése után történt-e bármilyen vádemelés az elindított nyomozások alapján, illetve tudja-e már a rendőrség, hogy ki az ördög ügyvédje?
  3. Folyamatban van-e olyan eljárás (nyomozás vagy vádemelés), amely érinti Borkai Zsoltot?”

Polt Péter legfőbb ügyész válasza szerint zsarolás miatt még tart a nyomozás. A horvátországi hajóútról nyilvánosságra hozott videó miatt 7 ember ellen áll meg az alapos gyanú, őket kihallgatták.

A kábítószerrel visszaélés miatt is kihallgattak egy gyanúsítottat, aki ott volt a jachton, de nem tagja Borkai baráti körének. Hogy ki a botrányt a felvételekkel kirobbantó „ördög ügyvédje”, nem tudni.

Nyomoznak más egészségét veszélyeztető és nemi élet szabadsága meg nemi erkölcs elleni bűncselekmény miatt is, de még nem hallgattak ki senkit, és a nyomozás nem érinti Borkait vagy a hajón lévőket.

Az adriai hajóúton esetleg történt drogozás miatt tett feljelentést a rendőrség bűncselekmény gyanúja híján elutasította.

photo_camera Illusztráció: Kiss Bence/444

A Győri Regionális Nyomozó Ügyészség is bűncselekmény hiányában utasította el a Párbeszéd képviselője, Szabó Tímea feljelentését az Audinak eladott földek ügyében, de Borkait érintően vagyon elleni és hivatali bűncselekmény gyanúja miatt még tart a nyomozás. Gyanúsítottat még nem hallgattak ki. (24)