A koreai fiatalok több mint fele gondolja úgy, hogy házasság után nem vállalna gyereket

A tizen- és huszonéves koreaiak több mint fele szerint nem szükséges gyereket vállalni házasság után. Ez egy csütörtökön megjelent kutatásból derül ki, amely tovább növeli az aggodalmat az ország amúgy is alacsony születési számai miatt.

A felmérés szerint mindössze a tinédzserek 39,4 százaléka és a huszonévesek 47,5 százaléka gondolja úgy, hogy szükséges a házasság utáni gyerekvállalás. Két évvel korábban, 2018-ban ezek a számok jóval magasabbak voltak: akkor a tizenévesek 46,4 és a huszonévesek 51,5 százaléka gondolta úgy, hogy kell gyerek.

Fiatal koreai pár a Dongdaemun Design PlazábanFotó: SOULARUE / HEMIS.FR/Hemis via AFP

Dél-Koreában sok fiatal későn, vagy egyáltalán nem köt házasságot, emiatt a gyerekvállalást is későbbre tolják, ha egyáltalán vállalnak gyereket. Az ország termékenységi rátája a harmadik éve 1 alatt van. 

A 65 éven felüliek jelenleg a koreai népesség 15,7 százalékát teszik ki, becslések szerint 2025-re ez megközelítheti a húsz százalékot is. Dél-Koreában 51,7 millióan élnek. (Korea Times)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.