Biden kutyái ismét a Fehér Házban vannak

Champ és Major Biden pár hét után újra visszatérhettek a Fehér Házba, ahonnan azért rakták ki őket, mert az egyik kutya megharapott egy őrt. Az amerikai elnök kutyái azóta a család birtokán, Delaware-ben gondolkodhattak azon, hogyan kell jól viselkedni.

Champ és Major a Fehér HázbanFotó: JIM WATSON/AFP

Jen Psaki, a Fehér Ház szóvivője szerdai sajtótájékoztatóján közölte, hogy a kutyák a múlt hét végén találkoztak újra gazdáikkal a marylandi Camp Davidban, vasárnap pedig vissza is kerültek Washingtonba.

A hároméves Major, aki egy őrt megsebesített, mentett kutya, Bidenék másik kutyája Champ pedig már 13 éve a családnál van. (AP)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó