Egyéves a “Wembley stadiont óriási lasagnesütővé alakítják át a koronavírus miatt” mém

INTERNET
2021 március 25., 19:20

Már egy éve, hogy egy 29 éves londoni szoftverkereskedő valahogy reflektálni akart arra, hogy rengeteg első látásra is nevetséges álhír kezdett terjedni a koronavírussal kapcsolatban, amiket a terjesztőik jellemzően az ismerőseikre vagy azok ismerőseire hivatkozva terjesztettek. Billy McLean ezért fogta magát és a következő hangüzenetet küldte a focis haverjainak nagyjából 30 fős Whatsapp-csetcsoportjába:

“A húgom pasijának a bátyja a Védelmi Minisztériumban dolgozik és az egyik dolog, amivel készülnek, az, hogy csinálnak egy hatalmas lasagnét. Most is, miközben beszélek, a hatalmas tésztalapokat csinálják. A Wembleyben felcsavarják a talajfűtést, az fogja megsütni a lasagnét, aztán bezárják a tetőszerkezetet, hogy kész sütő legyen belőle, aztán azt csinálják, hogy drónokkal kiemelik, kisebb adagokra vágják, aztán a drónokkal szállítják házhoz mindenkinek.”

Az üzenetet a lista durván 30 tagja, McLean anyja és az a csaj kapta meg, akivel elmondása szerint éppen randizni próbált. Estére milliók osztották meg és akkora mém lett belőle, hogy az angol fociszövetségnek másnap hivatalosan is közölnie kellett, hogy nem, a Wembleyt nem alakítják át lasagnesütő kemencévé. A többség persze értette a viccet, de olyan sokan vették komolyan, hogy meg kellett nyugtatni őket.

Az audiomém annyira emlékezetes maradt, hogy a Wembley most a twitterén emlékezett meg az évfordulóról.

link Forrás