Koronavírus-számok Magyarországon 05.13.
Elhunytak + 82 Σ 28 970
Kórházban - 192 Σ 2 782
Fertőzöttek + 1 416 Σ 795 200
Tesztek + 27 818 Σ 5 588 435
Egyszer oltottak + 28 973 Σ 4 420 767

Mától bárki lekérdezheti, hogy sikeresen regisztrált-e az oltásra

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

„Ma délután elindítjuk azt az internetes felületet, ahol azok, akik regisztráltak, de még nincsenek beoltva, lekérdezhetik, hogy az oltásuk milyen státuszban van” – jelentette be Müller Cecília az operatív törzs csütörtöki tájékoztatóján.

A lekérdezéshez a TAJ-számra és a születési dátumra lesz szükség. Müller szerint amennyiben az oldal azt jelzi nekünk, hogy nem regisztráltunk, annak ellenére is, hogy regisztráltunk, „nem kell megijedni, hiszen akár az interneten, akár postán regisztrált, néhány nap szükséges ahhoz, hogy az adatait feldogozók felvigyék a rendszerbe”. 

Hozzátette, hogy ha valakinek több héttel a regisztráció után is azt mutatja az oldal, hogy nem regisztrált, akkor valószínűleg hibásan rögzítette az adatait. Ebben az esetben azt javasolja, hogy az adatvedelem@neak.gov.hu címre küldött emailben pontosítsa az adatait.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.