Meghan Markle csődbe vitt egy amerikai képügynökséget

A leginkább paparazzi-fotókkal foglalkozó amerikai képügynökség, a Splash News & Picture Agency kénytelen volt csődöt jelenteni, miután az egekbe szöktek a Meghan Markle-lel szembeni perköltségeik.

Markle azután perelte be az ügynökséget, hogy fotókat közöltek arról, ahogy családjával kikapcsolódnak Kanadában. A képügynökség nem tudta törleszteni az emiattt felvett egymillió dolláros hitelt, ezért csődöt jelentett.

Valószínűleg nemcsak Markle pere, de a járvány is betehetett a Splashnek, miután a celebek, akiket eddig az utcán, szórakozóhelyeken vagy bárhol fotózhattak, egy éve az otthonukba zárkózva élnek.

Meghan Markle 2019. november 10-énFotó: DANIEL LEAL-OLIVAS/AFP

Markle-t, férjét, Harry herceget és fiukat, Archie-t még 2020 januárjában fotózták le Vancouverben, miközben kutyát sétáltattak, nem sokkal azután, hogy bejelentették, otthagyják a brit királyi családot. Alig egy évvel később, decemberben több sajtóorgánum, köztük a BBC és a Splash is közölte, hogy „többé nem készítenek engedély nélküli fotókat a hercegi pár családjáról”.

A Splash szerdai közleményében kifejtette, hogy a náluk dolgozókat valójában nem érinti az, hogy csődöt jelentettek, mert fizetésképtelenségük miatt egy olyan típusú csődöt jelentettek, ami valójában csak egy szerkezetátalakítást jelent. 

(New York Post)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.