Pert nyert a LEGO az EU egyik szerve ellen

Egy 2019-ben kezdődött per fejeződött be a héten az EU luxemburgi bíróságán, amit a LEGO dán játékgyár indított az EUIPO ellen. Az EUIPO az EU-s védjegyek bejegyzéséért felelős szervezet, ahol az egymásba pattintható műanyag téglák dizájnját nem engedték levédetni, mondván ez egy technikai funkciója a játéknak, így mások is gyárthatnak hasonló elven működő összerakós játékokat.

A LEGO ezt megtámadta, és sikerrel járt. Az EU bíróságának ítélete szerint a dizájnt a LEGO levédheti.  (dw)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.