Egy csepp emberi vér is lötyög Lil Nas X sátáni Nike cipőjében

DIVAT
2021 március 27., 17:14

A sneakermániások hozzászokhattak már a bizarr ritkaságokhoz, de a MSCHF nevű kreatív kollektíva és a felforgató queer rapper, Lil Nas X által közösen tervezett Nike, a Satan Shoes tényleg egészen extra lett.

photo_camera „Láttam a sátánt: mint a villám, úgy bukott le az égből.” Fotó: MSCHF

A modell egy teljesen fekete Nike Air Max '97 piros hímzésekkel, aminek a légpárnájába a 66 ml vörös tinta mellé egy csepp emberi vér is került. A cipő nyelvénél egy aranyszínű pentragram van, az orránál pedig az áll, hogy Lukács 10:18 (bár a MSCHF honlapján hosszabb részletet idéznek Lukács evangéliumából). Azok kedvéért, akik nem fújják fejből a Bibliát, a hivatkozott rész a következő:

17„A hetvenkét tanítvány nagy örömmel tért vissza. „Uram – mondták –, nevedre még az ördögök is engedelmeskedtek nekünk.” 18Így válaszolt nekik: „Láttam a sátánt: mint a villám, úgy bukott le az égből.19Hatalmat adtam nektek, hogy kígyókon és skorpiókon járjatok, hogy minden ellenséges erőn úrrá legyetek. Nem fog ártani nektek semmi. 20De mégse annak örüljetek, hogy a lelkek engedelmeskednek nektek, inkább annak örüljetek, hogy nevetek föl van írva a mennyben.”

A sátánra vonatkozó utalások egyébként szándékosak és az időzítés is, ugyanis pénteken jelent meg a Lil Nas X második albumát beharangozó, címadó dal, a Montero.

link Forrás

A klipben Lil Nas X-et megkísérti az ördög az Édenkertben, aztán ítélőszék elé kerül, ahol fejbe dobja a dühös tömeg és meghal. Ezt követően egy sztriptízrúdon csusszan le a pokolba, ahol öltáncot lejt a sátánnak, majd eltöri a nyakát és átveszi a helyét.

A dalszöveg és a klip is gúnyt űz azokból, akik szerint szerint a melegek a) a sátán fattyúi b) a pokol tüzén égnek el.

Igen, valahol ott van benne a vér is.
photo_camera Igen, valahol ott van benne a vér is. Fotó: MSCHF

De vissza a cipőre: összesen 666 számozott pár készült belőle, egy pár 1018 dollárba kerül és március 29-étől kapható a MSCHF appján. A MSCHF felelős egyébként a Satan Shoes elődjéért, a Jesus Shoes-ért is, annak a légpárnájába a Jordán folyóból származó szentelt víz került. A kollektíva ügyvezetője, Gabriel Whaley azt nyilatkozta korábban abszurd, virális termékeikről:

„Meglátásunk szerint minden vicces valamiféle nihilista módon. Nem azért vagyunk itt, hogy jobb hellyé tegyük a világot. Mi viccet csinálunk abból, hogy minden mekkora szívás.”