5000 fős tesztkoncertet tartottak Barcelonában

KULTÚRA
2021 március 28., 06:44

Több ezer ember táncolt, csápolt és énekelt szombaton Spanyolország első nagy koncertjén a koronavírus-járvány kitörése óta. Mindezt persze maszkban és tesztelés után tehették, de ez talán nem rontotta el annyira a bulit, főleg, hogy távolságot nem kellett tartaniuk egymástól.

A barcelonai Palau Sant Jordi arénában a Love of Lesbian nevű spanyol rockzenekar lépett föl. A koncert egyben egy kísérlet is volt, hogy gyorsteszteléssel és egyéb előkészületekkel lehet-e biztonságosan koncerteket és hasonló tömegrendezvényeket szervezni a járvány idején.

photo_camera Fotó: LLUIS GENE/AFP

A szervezők azt ígérték, hogy a vendégek nagyobb biztonságban lesznek a Palau Sant Jordi arénában, mint az utcán. Ehhez a városban több helyszínen is 10-15 perc után eredményt adó gyorstesztekkel tesztelték azokat, akik jegyet vettek a koncertre. Szombat kora délutánig 2400 tesztből három emberé lett pozitív, ők természetesen nem mehettek el a koncertre, de visszakapták a jegyük árát. A teszt és a maszk benne volt a jegy árában. A koncert előtt még mindenkinek megmérték a testhőmérsékletét, amitől kis késéssel kezdődött a buli, amit viszont a közönség, úgy tűnik, nem bánt igazán. (Reuters)