Ez elég hazafias? - kérdezte az ingét kigomboló ázsiai származású amerikai veterán egy videókonferencián

Egy ázsiai származású amerikai veterán kigombolta az ingét, felemelte a trikóját és megmutatta a mellkasán lévő hegeket West Chester városi ülésének videókonferenciáján azt kérdezve: ez elég hazafias?

Amerikában az utóbbi időben egyre több támadás éri az ázsiaiakat, mert sokan úgy gondolják, ők a hibásak a világjárvány matt. A múlt héten például 6 ázsiai nőt öltek meg Atlantában.

A 69 éves Lee Wong erről a rasszizmusról beszélt West Chester városának egy videókonferenciáján, ahol maga is választott tisztségviselő.

„Itt van a bizonyítékom. Ezt szereztem az amerikai hadsereg szolgálatában. Ez elég hazafias?” - kérdezte, amit taps követett.

Lee Wong ezután hosszasan is kifejtette, hogy mennyire hű az Amerikai Egyesült Államokhoz, még ha egyesek szerint nem is néz ki amerikainak.

Wong az 1960-as években érkezett Amerikába, hogy tanuljon, de már a 20-as éveiben a hadsereg szolgálatába állt, most pedig West Chester kuratóriumának elnöke, miután először megválasztották 2005-ben.

Wong videóját rengetegen osztották meg az interneten #StopAsianHate hashtaggel. (BBC)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.