Testkamera rögzítette, ahogy két marylandi rendőr üvöltözik egy ötéves fiúval, amiért lógott az iskolából

külföld
2021 március 29., 10:37

Testkamera rögzítette, ahogy két rendőr üvöltözik egy 5 éves gyerekkel, amiért lógott az iskolából. Az is többször elhangzik, hogy verést érdemelne.

2020 januárjában történt, hogy a két rendőr pár utcányira az iskolától rátalált egy 5 éves kisfiúra Marylandben, akit beültettek a rendőrautóba, hogy visszavigyék az iskolába. A felvételen látszik, hogy a fiú már ekkor sírt.

Miközben beérnek az iskolába, hallatszik, ahogy a rendőrnő azt mondja „na, ezért kellene az embereknek megverniük a gyereküket.” Amikor az igazgatói irodába érnek, a fiú hangosan sírni kezd, mire az egyik rendőr az arcába üvölt, hogy hallgasson el, majd azt mondja: „remélem, édesanyád meg fog verni.”

Később, amikor az édesanya megérkezik az irodába, a rendőr neki is azt javasolja, hogy meg kellene verni a gyereket, mire az anya azt feleli, hogy fél, hogy börtönbe küldenék miatta, de a rendőr ezt cáfolja.

Az egyik rendőr ezután meg is bilincseli a fiút, majd azt kérdezi tőle: „Tudod, hogy ez mire való? Ez azoknak az embereknek van, akik nem tudják, hogyan hallgassanak és viselkedjenek.”

link Forrás

Montgomery megyei tanácsa szerint a gyerek érzelmi traumát szenvedett a rendőrök bánásmódjától. A rendőrség vizsgálatot indított két alkalmazottja ellen, de nem bocsátották el őket. (BBC)