Istenkáromlásért tiltották el Buffont

Egymeccses eltiltást kapott a Juventus 43 éves kapusa, mert december 19-én a Parma elleni mérkőzésen olyan trágárságot mondott, ami a szövetség sportbírósága szerint kimeríti blaszfémia tényállását. A Torino elleni április 3-i meccset kell majd kihagynia, és  5000 eurós büntetéssel is számolnia kell. 

Fotó: MARCO BERTORELLO/AFP

A veterán kapus – akit februárban minden idők legjobb kapusának választott  a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS) – nem az első a Serie A-ban, aki hasonló vétségért bűnhődik: decemberben az AS Romát erősítő Bryan Cristante ugyancsak egy mérkőzésre szóló eltiltást kapott istenkáromlásért. (MTI, football-italia)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.