Biden kutyája ismét megkapott valakit a Fehér Házban

ÁLLAT
2021 március 31., 04:36

Alig tért vissza Major kutya a Fehér Házba, ismét harapási ügybe keveredett, közölte a Jill Biden szóvivője kedden. Az esetről sok minden nem derült ki, annyit tudni, hogy a megharapott fehérházi alkalmazott óvatlan volt, és a történtek után a helyszínen ellátták, vissza tudott menni dolgozni, írja a BBC.

Majort sétáltatja egy segéd a Fehér Ház gyepén 2021. március 29-én.
photo_camera Fotó: Jim Watson/AFP

A Biden házaspárnak két németjuhásza van, Major a Fehér Ház történetének első menhelyi kutyája. Michael LaRosa szóvivő elmondása szerint Major még mindig csak ismerkedik az új környezetével, és keddi sétája közben kapott meg valakit.

A CNN úgy tudja, hogy a Nemzeti Park Szolgálat egy alkalmazottját kapta meg a kutya.

Majornak és Champnek, a Biden házaspár 13 éves kutyájának egyszer már el kellett hagyniuk a Fehér Házat: március 8-án, amikor Major megharapott valakit. A beszámolók szerint a kutya a beköltözése óta folyamatosan ugatta a fehérházi alkalmazottakat. Biden ezzel kapcsolatban arról beszélt egy tévéinterjúban, hogy Major még szokja az új életet: akárhova fordul, folyamatosan új emberek bukkannak fel, és Major csak védeni próbálja a gazdáját.

Biden szerint amúgy a fehárházi alkalmazottak 85 százaléka imádja a kutyát, Major őket csak megnyalja és farkat csóvál nekik, de érthető, hogy vannak emberek, akik nem szívesen vannak kutyák társaságában.

A házaspár kölyökként fogadta örökbe a kutyát egy menhelyről még 2018-ban. Az idősebb eb, Champ viszont járt már korábban a Fehér Házban, amikor Biden alelnök volt.