Egy csapat fiatal egymás nyakába mászva mentett ki egy családot egy égő lakásból

tűz
2021 március 31., 15:33

Az eset Franciaországban, Nantes városában történt, egy harmadik emeleti lakás gyulladt ki. A lakásban élő család segítségére sietők egymás nyakába mászva mentették ki az ott lakókat, illetve a ház mellé matracokat tettek, ahova biztonságban le tudták dobni a pár féléves gyerekét. A gyereket kritikus állapotban szállították kórházba, de állítólag már jól van, és fel fog épülni.

A mentésben részt vevő egyik fiatal a Ouest-France-nak azt nyilatkozta, a csecsemő erkélyről való kidobása „az utolsó lehetséges megoldás” volt, mert már durva füst ömlött ki a lakásból.

A tűz a ház többi lakására is átterjedt, a helyszínre érkező tűzoltóknak így több embert is ki kellett menekíteniük.

link Forrás

Az esetről videót megosztó Kenza Zekkar, aki egy helyi ifjúsági szervezet vezetője, a BBC-nek azt mondta, amíg sok helyi a tűzoltókat várta, ő inkább megszervezte a család égő lakásból való kimentését. Zekkar férje is azok között volt, akik az épület oldalán egymás nyakába mászva segítettek a családnak kiszabadulni.

Zekkar szervezete most azt szeretné elérni, hogy a mentésben részt vevő három bevándorló fiatal hivatalos papírokat és lakhatást kaphasson. (BBC)