Újabb halálozási rekord a járványban

járvány
2021 március 31., 07:37

Mostanáig 275 volt a napi halálozás rekordja a magyarországi járványban, de a szerdai jelentés ezt felülmúlta 302 elhunyttal.

link Forrás
link Forrás

Továbbra is 12 ezernél több fertőzött van kórházban, a lélegeztetőn levők száma pedig napok óta 1500 körül alakul.

link Forrás
link Forrás

Szerdán 6700 új fertőzöttről számoltak be, amihez közel 33 ezer tesztet végeztek, vagyis minden ötödik minta pozitív. Ez még mindig magas, ugyanakkor a napi új fertőzöttek (lásd a fenti ábrán) és a pozitív tesztarány mozgóátlaga is mintha csökkenni kezdett volna. A napi fertőzöttek száma sorozatban ötödik napja nem haladja meg az egy héttel korábbi adatot.

link Forrás

Baranya megyében megdőlt a napi új esetszám rekordja (337). A kevésbé rossz helyzetben levő megyékben úgy tűnik, továbbra is romlik a helyzet, ahol viszont tartósan nagyon magasak voltak a fertőzésszámok, mintha tetőzne a járvány.

link Forrás

Az oltottak száma meghaladta a kétmilliót. A jelentős késéssel közzétett keddi jelentésből nem derült ki, mennyien kapták meg a második adag vakcinát hétfőn, ezért ott nulla szerepel az ábrán. Feltételezhető, hogy a most közölt 63 ezerben a hétfői és a keddi adagok is szerepelnek.

Bár nem indokolták, erős volt a gyanú, hogy azért csúsztak kedden az adatokkal, mert Orbán Viktor előzetesen hétfőre ígérte a kétmilliós határ elérését, de ez végül kedden napközben jött össze.

link Forrás
link Forrás
link Forrás

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán