Beengednek 3500 rajongót az Eurovíziós Dalfesztiválra

fesztivál
2021 április 01., 10:35

A holland kormány úgy határozott, teszt jelleggel 3500 ember személyesen is részt vehet az Eurovíziós Dalfesztiválon. Az eseményt tavaly a járvány miatt kénytelenek voltak lefújni, de idén májusban megtartják a rotterdami Ahoy arénában.

A terv szerint a nézőtér félig lenne csak tele, és a rajongók csak negatív covid-teszttel léphetnének be. A dalfesztivál szervezői üdvözölték a kormány döntését, és közölték, megvizsgálják a lehetőségeket.

Visszaszámlálás Rotterdamban, a májusi dalfesztivál helyszínén.
photo_camera Visszaszámlálás Rotterdamban, a májusi dalfesztivál helyszínén. Fotó: MARCO DE SWART/ANP via AFP

Arról, hogy hogyan tudják biztonságosan megoldani a nézőközönség bejutását, az elkövetkező hetekben árulnak el további részleteket. Hozzátették, hogy továbbra is a biztonság a legfontosab.

A bejelentés nem sokkal azután érkezett, hogy hasonló kísérletekről érkeztek hírek. Márciusban Amszterdam közelében rendeztek fesztivált 1500 résztvevővel, szombaton pedig 5000 szurkoló nézhette meg a holland válogatott mérkőzését.

A korlátozások mindenesetre egyelőre maradnak az országban várhatóan egészen április végéig. Az Eurovíziós Dalfesztivál sorsa is változhat attól függően, hogyan változnak a fertőzésszámok.

(BBC)