Elítéltek két prankelgető youtubert, mert eljátszottak egy bankrablást a nyílt utcán

idióta rekordok
2021 április 01., 13:40

Alan and Alex Stokes ikrek, és több mint 6 millió feliratkozójuk van a Youtube-on, ahová főleg vicceskedő videókat töltenek fel. 2019-ben az egyik nagy poénjuk az lett volna, hogy bankrablónak adják ki magukat az utcán. Még egy Ubert is hívtak, mintha annyira hülyék lennének, hogy azzal akarnának menekülni a helyszínről, de mivel a sofőr nem volt beavatva, nem volt hajlandó elvinni a két símaszkos alakot.

link Forrás

Közben egy szemtanú távolról azt hitte, hogy éppen el akarják rabolni az autót, ezért hívta a rendőröket. A kiérkező járőrök végül az ártatlan Uber-sofőrre fogtak fegyvert, hogy szálljon ki az autójából.

Még Stokesék videójának végén is látszik, ahogy zavartan magyarázkodnak a rendőröknek, akik szerint ez annyira nem volt jó vicc, mert valaki akár fegyvert is ránthatott volna rájuk. A megyei ügyészség is megállapította, hogy egy ilyen esetnél valaki könnyen megsérülhetett vagy akár meg is halhatott volna. Egy bankrablásnál ugyanis nem a szokásos erőkkel vonul ki a rendőrség, hogy megmentse azokat, akik veszélyben érzik magukat.

Felelőtlen és meggondolatlan, hogy ezt a két embert jobban érdekelte, hogy növeljék a követőik számát az interneten, mint a rendőrök vagy annak az Uber-sofőrnek a biztonsága, akit fegyverrel kényszerítettek, hogy szálljon ki az autójából” - mondta Todd Spitzer ügyész. Végül a Stokes ikreket a kaliforniai bíróság közmunkára ítélte, és egy évre próbára bocsátotta őket.

Egyébként idén februárban, Nashville-ben pont egy ilyen bankrablós prank közben lőttek le egy 20 éves youtubert, Timothy Wilkst. Wilks akkor egy késsel rémisztgette a járókelőket, miközben a haverjai filmezték, de az egyik csoport, amihez közeledtek, nem tudta, hogy ez csak vicc, ezért az egyikük fegyvert rántott, és lőtt. (BBC)