Golden retrievert próbáltak oroszlánként eladni egy kínai állatkertben

Rendesen meglepődtek egy kínai állatkert látogatói, amikor az egyik ketrecben, ahol a felirat szerint egy afrikai oroszlán látható, egy selymes bundájú golden retriever fogadta őket. A közösségi oldalakon kezdett keringeni egy felvétel a héten, melyen a jó természetű kutya látható az oroszlán helyett.

Egy Tang néven posztoló férfi a fiát vitte el a szecsuáni állatkertbe, és mint mondta, először azt hitte, ők tévedtek rossz helyre. De miután körbejárták a ketrecet, megbizonyosodtak róla, hogy ott egy afrikai oroszlánnak kéne lennie. 

„Ez egy afrikai oroszlán? Ez azért van, mert még kölyök? Nagyon ismerősnek tűnik” - viccelődött a férfi. Egy állatkerti dolgozó azt mondta neki, korábban valóban oroszlán élt a ketrecben, de már átvitték máshova. Viszont a táblát, mely szerint oroszlánnak kellett volna ott lennie, nem szedték le.

Tang nem fogadta el a választ. Megvádolta az állatkertet, hogy azzal adják el a jegyeiket, hogy oroszlánokat ígérnek a látogatóknak. De azokat sehol máshol sem látott az állatkertben. 

Nem ez az első eset, hogy egy kínai állatkert más fajjal próbálja helyettesíteni a látványosságnak szánt vadállatot. Nem is olyan régen Hupej tartományban egy farkas ketrecébe egy rottweilert raktak. Ott úgy magyarázták a helyzetet, hogy bár tényleg volt ott egy farkas, már nagyon öreg volt, és elpusztult. 

Két évvel ezelőtt egy vuhani állatkertben játszották el ugyanezt: szintén a farkasok területére raktak be egy kutyát. Ott azt mondták, létezik a farkas is, csak nagyon ritkán lehet látni. A kutya jelenlétét azzal magyarázták, hogy nem akarták, hogy a farkas magányos legyen. De mivel a farkas nappal alszik, a látogatók mindig csak pajtását, a kutyát látták.

(SouthChinaMorningPost)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.