Négy méter magas kerítésről dobtak át két kislányt Amerikába

2021 április 1., csütörtök 4:39

A kamerán keresztül vette észre valaki, ahogy egy 3 és egy 5 éves kislányt ledob valaki egy négy méter magas kerítés tetejéről kedd éjjel az az amerikai-mexikói határon - írja az NBC News. A gyerekek egy elhagyatott helyen értek földet, teljesen egyedül voltak. Ha nem veszik észre őket, órákra magukra maradhattak volna a sivatagban.

A határőrség szerint az Ecuadorból származó kislányoktól embercsempészek igyekeztek így megszabadulni. A gyerekeket kórházba vitték, mindketten jól vannak. A videón, melyet az új-mexikói, El Pasó-i határőrség vezetője hozott nyilvánosságra, az látható, ahogy valaki a kerítés tetejére mászik, a kezében lévő gyerekeket egyenként a karjába veszi, lejjebb ereszti, majd ledobja őket a földre. Aztán két, a mexikói oldalon lévő férfi elszalad, és magukra hagyják a kislányokat a másik oldalon.

„Jelenleg mexikói partnereinkkel azon dolgozunk, hogy azonosítsuk ezeket a kegyetlen embercsempészeket, hogy elszámoltathatóak legyenek” - mondta az új-mexikói határőrség vezetője.