Szilágyi István fia nyugtalan volt, szülei közé feküdt, mielőtt kalapáccsal megölte az apját

április 1., csütörtök 5:22

Lezárult a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt folytatott eljárás, melyet a BRFK Életvédelmi Osztály nyomozói indítottak az 50 éves Sz. Péter ellen. A férfi a megalapozott gyanú szerint 2020. május 3-án reggel, XVII. kerületi otthonukban megölte 83 éves édesapját, az ismert színészt, Szilágyi Istvánt.

A nyomozás adatai szerint Sz. Péter édesapját 7 és 8 óra között hosszú perceken keresztül bántalmazta, kalapáccsal többször fejbe verte, fojtogatta, valamint mellkasát is megtaposta. Az idős férfi végül többszörös koponyatörés és sorozat-bordatörés következtében a helyszínen belehalt sérüléseibe. Elfogása után az áldozat fiát zavart állapota miatt először kórházba vitték, majd kihallgatása után őrizetbe vették. Az elvégzett elmeorvos szakértői vélemény szerint Sz. Péter a bűncselekmény elkövetésekor beszámítható állapotban volt.

A nyomozók rekonstruálták a tragédia napján, illetve az azt megelőző éjszakán történteket is. A nyomozás alapján Sz. Péter az emberölés előtti éjszaka nyugtalan volt, és szülei közé feküdt le aludni, reggel pedig egy kalapáccsal támadta meg apját. A gyanúsított édesanyja próbált segíteni férjének, de nem tudta megállítani a fiát. Ezután egy közeli üzletbe sietett, és onnan kért segítséget.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztály nyomozói a bűncselekmény elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntett ügyében a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadják az illetékes ügyészség részére.

(Police.hu)