Több mint ezerszer hívta fel terhes exét egy hónap alatt, azzal fenyegette, kirugdossa belőle a gyereket

április 1., csütörtök 7:13

Folytatólagosan elkövetett zaklatás bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Kaposvári Járási Ügyészség azzal a büntetett előéletű férfival szemben, aki először telefonon kereste zaklató módon volt élettársát, majd amikor nem ért célt, személyesen is beszélni akart az időközben anyaotthonba költöző nővel.

A 27 éves férfi 2019-ben kezdett élettársi kapcsolatot a nővel, akinek ekkor már volt egy 6 éves gyereke. A kapcsolatuk pár hónap alatt megromlott, mert a férfi a gyereket nem akarta elfogadni. A vádlottól várandós nő ezért először az édesanyjához költözött, majd onnan egy anyaotthonba került.

A férfi azonban a szakításba se nyugodott bele. 2020 januárjában naponta többször, összesen 1031 alkalommal hívta fel a nőt telefonon, főleg éjszaka. Amikor exe felvette a telefont, azzal fenyegette, hogy megöli, illetve hogy „kirugdossa belőle a gyereket”.

A férfi személyesen is beszélni akart vele, és mivel tudta, hogy hol keresse, átmászott az anyaotthon magas kerítésén, és az udvarban belesett az épület ablakain, de a nőt végül nem találta meg.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a visszaeső vádlottal szemben előkészítő ülésen történő beismerés esetére 1 év 10 hónap börtönbüntetést és 2 év közügyektől eltiltást indítványozott.