Koronavírus-számok Magyarországon 05.07.
Elhunytak + 106 Σ 28 403
Kórházban - 249 Σ 3 855
Fertőzöttek + 1 541 Σ 789 188
Tesztek + 18 647 Σ 5 494 198
Egyszer oltottak + 50 835 Σ 4 203 873

Eddig 12 rendőr halt meg a koronavírus miatt

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Az Országos Rendőr-főkapitányság a 168.hu kérdésére közölte, hogy március 10-én az állományban az aktív koronavírus fertőzöttek száma 1 218 volt, valamint a járvány kezdete óta a koronavírus miatt 12 rendőr halt meg. A gyógyultak száma 5 676. Azt azonban nem árulták el, hogy melyik megyékben volt a legtöbb fertőzött. 

Rendőrök járőröznek SalgótarjánbanFotó: Komka Péter/MTI/MTVA

A Belügyi, Rendvédelmi és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete a lapnak azt mondta, hogy azok a rendőrök, akik igényelték, már megkapták az oltást. Az maradt ki a sorból, aki közben beteg lett, vagy esetleg nem fogadta el azt a vakcinát, amit felajánlottak neki. De az állomány zömét már beoltották. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.