A Republikon Intézet felmérése szerint a Jobbik beérte a DK-t és a Momentumot

A Republikon Intézet márciusi pártpreferencia-kutatása szerint ha csak minimálisan is, de tovább csökkent a Fidesz-KDNP támogatottsága márciusban: 1-1 százalékponttal csökkenve a teljes népességben 29 százalékon, a pártválasztók körében 45 százalékon áll – írta meg a Telex.

A DK, a Jobbik és a Momentum is 9 százalékon áll a teljes népesség körében, mivel a DK vesztett, a Jobbik nyert 1 százalékpontot. Őket követi az MSZP 6 százalékkal, a Párbeszéd, az MKKP, az LMP és a Mi Hazánk is 1-1 százalékon áll a teljes népesség körében.

Jakab Péter, a Jobbik vezérszónoka felszólal a 2021-27. évi ciklus EU-s forrásainak felhasználásáról szóló politikai vitában az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. március 22-én.Fotó: Kovács Attila/MTI/MTVA

A Republikon szerint még mindig erősebb az ellenzéki összefogás, mint a Fidesz-KDNP a teljes népesség körében (35-29 százalék), és a pártválasztók között is (53-45 százalék).

A március 18-25 között készült kutatásban 1000 embert kerestek meg telefonon, a közvélemény-kutatás nem, életkor, iskolai végzettség és településtípus szerint reprezentatív az ország felnőtt lakosságára. (Telex)