A Fidesz reagált az ellenzék oltásra buzdító videójára: a baloldal aláírásokat gyűjt a keleti vakcinák ellen

járvány
2021 április 05., 14:54

Az ellenzéki pártok hétfőn egy közös videót osztottak meg a Facebookon, amiben mindenkit arra bátorítanak, hogy oltassák be magukat.

A Fidesz azt MTI-nek reagált videóra, így:

„a baloldali pártok ma is aláírásokat gyűjtenek a kínai és az orosz vakcinák ellen.”

A Fidesz szerint a baloldali pártok másokat lebeszélnek, politikusaik „magukat bezzeg sorban beoltatják”. A baloldali pártok "felelőtlen kampányának az áldozata" az önkormányzati képviselőjük is, aki nem fogadta el a kínai vakcinát, majd megbetegedett és meghalt. Ezzel a kormánypárt a Demokratikus Koalíció (DK) kistarcsai önkormányzati képviselőjére, Penz Andrásra utalt, aki a kormánylapok szerint azért halt meg 71 éves korában, mert visszautasította a Sinopharm vakcinát.

A Fidesz felszólította a baloldali pártokat, hogy „hagyják abba a vakcinák elleni aláírásgyűjtést és a kórházak, rendelőintézetek felelőtlen rágalmazását”.

Az ellenzék videójában Kunhalmi Ágnes az elsők között mondja el, hogy „minden magyar kapja meg az oltást, mert ez az egyetlen módja annak, hogy legyőzzük a koronavírust, és visszakapjuk az életünket.” A vakcinák fajtájáról egy szó sem esett a videóban, ellenben több párt is bírálta a kormány járványügyi intézkedéseit.