Mindenkit oltásra buzdít az egyesült ellenzék

POLITIKA
2021 április 05., 11:00

Mindenkit arra buzdít Facebookon közzétett videójában az egyesült ellenzék, hogy oltassa be magát.

A kormánypropagandában rendre oltásellenességgel vádolt ellenzéki pártok vezetőinek közös videójában a szocialista Kunhalmi Ágnes eleve azzal nyit, hogy

"minden magyar kapja meg az oltást, mert ez az egyetlen módja annak, hogy legyőzzük a koronavírust, és visszakapjuk az életünket".

Az oltásellenességgel vádolt ellenzék annyiban valóban bírálta a kormány gyakorlatát, hogy az a szívének kedves keleti vakcinák használatát a rendes eljárást mellőzve, magyar és uniós hatóságok vizsgálatai nélkül is engedélyezte. A kormányt ebben a videóban is bírálják. A másodikként megszólaló Fekete-Győr András, a Momentum elnöke arról beszélt, hogy a koronavírus-járvány alatt bekövetkezett tragédiákért egyes egyedül "a korlátlan felhatalmazással rendelkező Orbán-kormány felelős", és bírálta az egészségügy elmaradt reformját.

"Orbán Viktor a felelős azért, hogy az utóbbi időben lakosságarányosan a világon Magyarországon halnak meg a legtöbben koronavírusban. Orbán Viktor ahelyett, hogy gyors és hatékony intézkedéseket hozott volna, hogy lelassítsa a járvány terjedését, az éj leple alatt privatizálta az egyetemeket, és százmilliárdokat lapátolt ki a haverok zsebébe" - mondta a párbeszédes Szabó Tímea. Az LMP-s Kanász-Nagy Máté is a "közpénznyelő alapítványok", illetve a felcsúti foci támogatásáról beszélt.

Jakab Péter, a Jobbik elnöke az elmaradt segítséget vetette a kormány szemére. Zárásként Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke ismételte meg a nyitó üzenetet, hogy mindenki oltassa be magát, regisztráljon a védőoltásra.