Az időseknek és a betegeknek szentelte húsvéthétfői imáját Ferenc pápa

vallás
2021 április 05., 15:26

Az időseknek és a betegeknek, köztük az idősotthonokban élőknek szentelte húsvéthétfői imáját Ferenc pápa, remélve, hogy szavai bátorítást és reményt nyújtanak nekik.

A Vatikánból interneten közvetítették a Mennyek királynője (Regina caeli) imádságot, amely a húsvét ünnepének befejezését jelenti a katolikus egyházban, és amely az Úrangyala imát helyettesíti.

„A mai napra jellemző húsvéti hangulatban szeretettel köszöntelek mindnyájatokat, akik a tömegkommunikációs eszközökön keresztül részt vesztek ezen az imádságon. Különösen is gondolok az idősekre és a betegekre, akiket saját otthonukból vagy az idősotthonból kapcsolódnak most hozzánk. Szeretném bátorítani őket, és szeretnék köszönetet mondani nekik tanúságtételükért! Közel állok hozzájuk. Kívánom mindnyájatoknak, hogy hittel éljétek meg húsvét nyolcadának napjait, melyeknek során meghosszabbodik Krisztus feltámadásának emléke. Ragadjatok meg minden kedvező alkalmat arra, hogy a feltámadt Úr örömének és békéjének tanúi legyetek!” - zárta beszédét a pápa a Regina caeli elimádkozása után.

A járványügyi korlátozások miatt idén másodszor fordult elő, hogy a Vatikánban és nem a Szent Péter-téren rendezték Jézus feltámadása ünnepének szertartásait. Szinte egyetlen zarándok sem volt látható a hét végén Rómában és hétfőn is üres volt a hatalmas Szent Péter-tér.

Előző nap, a húsvétvasárnapi ünnepi szentmise után mondott beszédében a Szent Péter-bazilikában a katolikus egyházfő méltányos vakcinaelosztást kért az embereknek a nemzetközi közösségtől, és arra kérte a világ országait, hogy gyorsítsák fel a koronavírus elleni vakcinák szétosztását és beadását, különösen a szegények körében, egyben elítélte a fegyveres konfliktusokat és a fegyverkezési versenyt a világban. (MTI, Magyar Kurír)